Hva vi TROR om yoga..

Unger er herlige… For en stund tilbake ble jeg presentert for sønnen til min søsters venner. Jeg ble presentert som Ingvild, lillesøster og yogalærer. Gutten bryter ut med stor entusiasme: «Er du sånn skikkelig myk, da?» Entusiasmen ble imidlertid noe dempet da jeg lett beskjemmet måtte innrømme: «Ikke akkurat» og lett unnskyldende legger til:»… men mye mykere enn da jeg startet.» Han så ikke videre imponert ut. Men det er kanskje ikke så rart at han trodde det…

Har du noen gang googlet yogabilder?

– Det har jeg. Min inntrykk er at hovedvekten av bildene viser supertøyeligbøyelige mennesker i de mest fantastiske stillingene. Misforstå meg rett, bildene er vakre, motivene er vakre og menneskene i bildene er vakre. Men det er kanskje sånn at de aller fleste av oss ikke umiddelbart identifiserer oss med dette?!

Hmmm, sier ikke mer😉

Det er hvertfall sånn, at når yoga blir nevnt, så kommer ofte dette med mykhet opp. Og det er ikke bare fra barn, snarere tvert imot… Jeg hører så ofte: «Åhh (dypt sukk), jeg skulle så gjerne prøvd yoga, men jeg er jo stiv som en stokk (et dypt sukk til)» eller «…, men jeg er jo ikke myk nok (sukk?)».

La meg like godt avlive en myte her og nå:
Du må ikke være myk for å gjøre yoga!!!
– Men, du kan gå på yoga for å bli myk(ere).

Ferdigheter vi ønsker å ha, må trenes opp. Det gjelder også mykhet/bevegelighet. Eller burde jeg si – ikke minst bevegelighet. Yoga er et helt fantastisk verktøy for å trene nettopp bevegelighet. I tillegg gir yoga deg bedre balanse, styrke, oppmerksomhet, ro og en hel haug annet. 

Og så er det ikke sånn at vi trener bevegelighet for å kunne flashe med spagaten på neste fest. Vi trener bevegelighet for å løsne spenninger, for å unngå låsninger, for at alle motorveiene/riksveiene/gårdsveiene/skogsstiene i kroppen skal kunne sørge for transport tur/retur, faktisk rett og slett for å ta vare på kroppen. 

Yoga er herlig! Prøv det! Du er verdt det!

7 thoughts on “Hva vi TROR om yoga..

  1. chatgpt promptları says:

    As someone who is new to this topic, I really appreciate the way your blog breaks down complex concepts into easy-to-understand terms. It has been incredibly helpful in my learning journey.

Comments are closed.