Klassisk yoga

Yoga er satt sammen av en rekke byggestener, og i klassisk yoga er vi innom dem alle. Målet med yogaundervisningen hos Lotusfrøet er å redusere tankespinn og øke livskvaliteten. Dette gjør vi gjennom å 

  • øke kroppsbevisstheten, slik at du lettere kan tyde kroppens signaler
  • lære avspenning, slik at du kan gi slipp og hvile/sove når du trenger det
  • inspirere til oppmerksomhet, slik at du kan være tilstede her og nå
  • øke bevegelighet og styrke, for å bedre både fysisk og psykisk helse 

Listen er ikke uttømmende 😉 Det er heller ikke sånn at alle punktene krysses av for alle. Men, å gjøre yoga er en kontinuerlig prosess der du har mulighet til å stadig oppdage nye ting, både ved yogaen og deg selv. 

Klassisk yoga passer for deg som

  • har gjort lite eller ingen yoga tidligere, men som ønsker å få yoga inn i livet
  • har gjort endel yoga tidligere, og ønsker å fordype deg

Klassisk yoga styrke

Her blir det hovedfokus på å styrke kjernemuskulaturen i tillegg til de store muskelgruppene. Øvelsene varierer fra statiske stillinger, der vi holder en stund, til mer dynamiske med flytsekvenser.

Klassisk yoga styrke passer for deg som

  • har gjort noe/mye yoga tidligere, og som ønsker helhetlig «styrketrening»
Se timeplan for yogaundervisning her

Yinyoga

All yogaundervisning hos Lotusfrøet har som mål å redusere tankespinn og øke livskvaliteten. 

Yinyoga er en rolig yogaform, som har sitt utspring i tradisjonell kinesisk medisin. Alle øvelsene foregår sittende eller liggende på yogamatta. Det er en statisk yogaform, der du er i hver stilling en liten stund. Dette gjør at yinyoga

  • inviterer til tilstedeværelse her og nå, og kan oppleves meditativ
  • tillater at du hviler kroppen i form, fordi du får tid til å gi slipp 
  • øker kroppens fleksibilitet, hvilket har en rekke positive effekter på både fysisk og psykisk helse 

Øvelsene i yinyoga passer for alle. Men, yinyoga er framfor alt en meget god yogaform for deg som har et liv preget av stress, enten det er fysisk, psykisk eller både og. Spesielt gjelder det der stresset har satt seg som spenninger i kroppen og søvnen er påvirket.

Yinyoga anbefales også for deg som kanskje er i ferd med å bli eller allerede er utbrent, og for deg som har spesielle helseutfordringer.

Øvelsene kan tilpasses til å gjøres sittende på stol.

Yoga for gravide

Med utgangspunkt i den klassiske yogaen er dette kurset spesielt tilpasset gravide kvinner. Øvelsene er valgt ut fra hensynet til de endringene kroppen gjennomgår i et svangerskap, samt at de skal gi den gravide nødvendige verktøy for å ta vare på seg selv og barnet under svangerskapet og fødselen, samt i tiden etter fødselen.

Det legges derfor vekt på både fødselsforberedende øvelser, pusteøvelser og gode øvelser for tiden før, under og etter fødsel. I slutten av kurset er det fødselsgjennomgang, der partner eller annen fødselshjelper inviteres med.

Yoga med babyen

Her er det mulig å både få beveget kroppen og tatt hensyn til babyen. Det blir yoga for både liten og stor, inkludert en stor dose fleksibilitet for å imøtekomme behov for mat, skift og annet som måtte behage den lille. 

Yoga Ung

Mange barn og ungdommer opplever det samme stresset som voksne, og opplever allerede i ung alder at kroppen er anspent, de sover dårlig og pusten holder seg i øverste del av brystkassa. Annenhver lørdag er det yoga for aldersgruppa 10-16 år. Kurset er over seks ganger. 

Hvis det er noen spørsmål rundt dette, så er det bare å kontakte meg via SMS, e-post eller melding på Facebook @Lotusfroetyoga.

Verksted

Innimellom vil det bli arrangert litt lengre yogaklasser. Her vil det kunne være ulike temaer, eller at jeg inviterer inn yogalærere som har noe annet spennende å dele.

De fem tibetanske riter

Søndag 14. august er det tid for yogaverksted med tema «de fem tibetanske riter», også kalt ungdomskilden. Ritene øves inn trinnvis sammen med andre yogaøvelser. Dagen avrundes imidlertid med å gjøre ritene som eget program.

Ritene stimulerer kroppens energi, og sies å samtidig gi både styrke og fornyet livskraft. Kropp og sinn vil altså få mulighet til å hente energi og komme i balanse -en skikkelig revitalisering.

Personlig veiledning

Hvis du ønsker ekstra fordypning eller personlig veiledning, kan vi avtale egne timer for dette. Her kan også mindre grupper avtale egne tider.