Klassisk yoga

Yoga er satt sammen av en rekke byggestener, og i klassisk yoga er vi innom dem alle. Målet med yogaundervisningen hos Lotusfrøet er å redusere tankespinn og øke livskvaliteten. Dette gjør vi blant annet gjennom

 • kroppsbevissthet – lettere tyde kroppens signaler
 • avspenning – gi slipp, bevisst hvile og bedre søvnkvalitet
 • oppmerksomhet – være tilstede her og nå
 • bevegelighet og styrke – bedre fysisk og psykisk helse 

Å praktisere yoga er som en kontinuerlig prosess der du får muligheten til å stadig oppdage nye ting, både ved yogaen og deg selv. 

Yogaen møter deg heldigvis der du er. Og jeg sier heldigvis, fordi vi har alle forskjellige utgangspunkt når vi kommer inn i yogarommet. Det kan likevel være hensiktsmessig at undervisningen er omtrent på samme sted som deg. Da blir det lettere å finne «din» yoga.

Med dette i tankene har jeg nå delt inn yogaundervisningen min i tre kategorier. Øvelsene er i hovedsak de samme, og det samme er oppbygningen av timene. Jeg har imidlertid valgt litt forskjellig tilnærming til hva og hvordan jeg formidler mer av  det klassisk yoga favner.

Klassisk yoga I

Hovedfokuset vil være kroppsbevissthet, med grundig og detaljert undervisning. Jeg ønsker å invitere til nysgjerrighet, at du blir bedre kjent med deg selv, og at du finner «din» yoga. Det skal være lav terskel for å stille spørsmål og be om hjelp.

Denne gruppa passer veldig godt for deg som

 • aldri har gjort yoga før.
 • har vært borte fra yoga en stund og trenger å friske opp.
 • trenger en omstart, fordi yogaen begynner å gå litt på automatikk.

Klassisk yoga II

Hovedfokuset vil fortsatt være kroppsbevissthet, men nå med større vekt på oppmerksomhet. Undervisningen vil noen ganger være grundig og detaljert, andre ganger veiledes du inn i øvelsene for så å gjøre selvstendig. Jeg er alltid tilstede for støtte og veiledning.

Denne gruppa passer veldig godt for deg som

 • allerede har erfart at yoga er bra for deg.
 • begynner å se omrisset av de mulighetene yogaen åpner opp for.
 • har gjort mye yoga, men nå vil du bli kjent med klassisk yoga.

Klassisk yoga III

Hovedfokuset vil være fordypning. Undervisningen vil variere fra grundig og detaljert for å knytte de ulike elementene sammen, for eksempel kroppsbevissthet, pust og konsentrasjon, til å gjøre øvelsene selvstendig etter kort introduksjon. Jeg veileder mer fra sidelinja, til støtte for den som trenger det samtidig som det kan skylle forbi den som ikke trenger det.

Denne gruppa passer veldig godt for deg som

 • allerede har erfart at yoga er bra for deg.
 • opplever at yogaen på flere måter påvirker livskvaliteten positivt.  
 • kjenner at yoga er en nødvendig del av livet. 

 

Selvom jeg har sagt noen ord om hvem gruppa passer for, så er det ingen absolutter, nettopp fordi vi har så ulike utgangspunkt. Så, hvis du nå lurer på hvilken gruppe som kan passe for deg, send meg gjerne en sms eller e-post. Kontaktinformasjon står øverst på denne sida. 

Se timeplan for yogaundervisning her

Yinyoga

All yogaundervisning hos Lotusfrøet har som mål å redusere tankespinn og øke livskvaliteten. 

Yinyoga er en rolig yogaform, som har sitt utspring i tradisjonell kinesisk medisin. Alle øvelsene foregår sittende eller liggende på yogamatta. Det er en statisk yogaform, der du er i hver stilling en liten stund. Dette gjør at yinyoga

 • inviterer til tilstedeværelse her og nå, og kan oppleves meditativ
 • tillater at du hviler kroppen i form, fordi du får tid til å gi slipp 
 • øker kroppens fleksibilitet, hvilket har en rekke positive effekter på både fysisk og psykisk helse 

Øvelsene i yinyoga passer for alle. Men, yinyoga er framfor alt en meget god yogaform for deg som har et liv preget av stress, enten det er fysisk, psykisk eller både og. Spesielt gjelder det der stresset har satt seg som spenninger i kroppen og søvnen er påvirket.

Yinyoga anbefales også for deg som kanskje er i ferd med å bli eller allerede er utbrent, og for deg som har spesielle helseutfordringer.

Øvelsene kan tilpasses til å gjøres sittende på stol.

Yoga Ung

Mange barn og ungdommer opplever det samme stresset som voksne, og opplever allerede i ung alder at kroppen er anspent, de sover dårlig og pusten holder seg i øverste del av brystkassa. Annenhver lørdag er det yoga for aldersgruppa 10-16 år. Kurset er over seks ganger. 

Hvis det er noen spørsmål rundt dette, så er det bare å kontakte meg via SMS, e-post eller melding på Facebook @Lotusfroetyoga.

Verksted

Innimellom vil det bli arrangert litt lengre yogaklasser. Her vil det kunne være ulike temaer, eller at jeg inviterer inn yogalærere som har noe annet spennende å dele.

Mindful yoga og Yoga Nidra – 18. februar kl. 10 – 14

Maksimal hvile med restorativ yoga – 7. april kl. 11 – 14

Personlig veiledning

Hvis du ønsker ekstra fordypning eller personlig veiledning, kan vi avtale egne timer for dette. Her kan også mindre grupper avtale egne tider.