Om Lotusfrøet

Så hyggelig at du besøker nettsiden min! Og at du vil bli bedre kjent med Lotusfrøet og meg!

I dag er Lotusfrøet et yogasenter med fast adresse, men det har ikke alltid vært sånn.

Lotusfrøet ble etablert i 2014 av meg, Ingvild Stene, i Sarpsborg. Siden jeg underviste i yoga ved siden av annen jobb, så var det utfordrende å finne balansen mellom den andre jobben, yogaen og familielivet. Jeg valgte derfor å drive med det mer som en freelancer.

Planen var nok hele tiden å ha eget lokale, og å ha en kontinuitet i det jeg drev med og det jeg kunne tilby. Det skulle imidlertid vise seg vanskelig å finne egnet lokale. I tillegg hadde jeg jo noen beslutninger jeg måtte ta i forhold til den nevnte balansen. 

Når jeg begynte med yoga selv, så hadde jeg to mål for øye: å komme i form og å ha et lite pustehull i en ellers hektisk hverdag. Men det tok ikke lange tiden før jeg innså at yoga måtte bli en del av livet mitt i framtida.

Etter noen runder med meg selv bestemte jeg meg for at yogaen skulle bli en del av livet mitt gjennom å dele videre med andre.  Yogalærerutdanningen ble påbegynt, og så snart jeg var klar for å dele med meg, så Lotusfrøet dagens lys.

Etter å ha undervist noen år, så er erfaringen min at det er flere som kommer på yoga med samme målet for øyet som meg, komme i form og få et pustehull i hverdagen. Oftere og oftere med hovedvekt på det siste.

Hverdagen er hektisk for de fleste, og vi har dessverre en tendens til å nedprioritere oss selv. Over tid så gir det seg ofte utslag i stressrelaterte plager både fysisk og psykisk. Et symptom som ofte går igjen, er tankespinnet. Det at sinnet gjentar en «huskeliste» over utfordringer/oppgaver/bekymringer om og om igjen. 

Yoga har en rik verktøykasse for å redusere tankespinnets negative effekt på livskvaliteten. Og når tankespinnet får mindre plass, kan yogaen hjelpe videre med å oppnå balanse i kropp og sinn. 

For, når det gjelder den andre delen, det med å komme i form, så er det gjerne noe som kommer mer smygende. Plutselig så oppdager du at kroppen er litt mer bevegelig. Plutselig blir ikke musklene slitne, når du gjør en oppgave. Plutselig er en spenning borte, og du greier noe du ikke har greid på noen år. Plutselig har du mer energi. For yoga hjelper også mot andre stressrelaterte plager som anspente muskler i nakke, skuldre og rygg, det at vi sover dårligere og ustabilt blodtrykk for å nevne noen. 

Mitt mål som yogalærer er å gi deg verktøyene til å bli kjent med deg selv på en ny måte, slik at du kan gi både kropp og sinn det de trenger.

Verdiene mine er takhøyde, glede, trygghet, tilstedeværelse, uhøytidelig.

Bakgrunn

 • Yogalærerutdanning innenfor klassisk yoga, 3,5 år/1.000 timer
 • Spesialutdanning i yoga for gravide, 50 timer
 • Fordypning i meditasjonen «Indre stillhet», 50 timer
 • Yogalærerutdanning innenfor yinyoga, 115 timer
  • Grunnkurs
  • Yinyoga og mindfulness
  • Yinyoga & tradisjonell kinesisk medisin
  • Restorativ yoga
 • Velværemassør