Hei, verden!

Veiledning

I helgen var jeg på kurs i kritisk tenkning. Eller, egentlig var det ikke det som var hovedtema for kurset, men det gikk som en rød tråd gjennom det hele. Når kritisk tenkning kommer opp, så er beslutninger en viktig del av det. Så jeg fikk ikke minst reflektert endel rundt spørsmålet «på hvilket grunnlag tar jeg beslutninger?».

Jeg tror nok at jeg har forholdsvis god innsikt i mine beslutningsprosesser. Og, jeg vet godt at ved å endre litt på vurderingsgrunnlaget, for meg vil det si å innhente mere informasjon, så hadde kanskje noen beslutninger sett annerledes ut. Men, poenget er at jeg vil ikke. Eller snarere, jeg trenger det ikke.

I hovedsak stoler jeg på «magefølelsen» min. Jeg vet at jeg innimellom feiler, og tenker at her burde jeg kanskje gått en runde eller to til før jeg hev meg uti det. Den tanken går imidlertid fort over. Jeg er nemlig ikke redd for å feile. Når feilen oppstår, tar jeg i bruk alle verktøyene mine og finner en løsning. Å være uredd for feil, gjør at jeg våger å endre ting, og sånn utvikler jeg meg. Feilene hjelper meg bare til å gjøre tingene enda bedre.

Nå mener jeg ikke at alle skal innta den holdningen til beslutninger og endringer, for det vil ikke fungere. Vi er jo forskjellige som personer, og da vil vi ha helt forskjellige utgangspunkt i forhold til både beslutninger og endringer også. Men jeg tror flere kunne ha nytte at å se seg selv fra utsiden, og bli mer bevisst på hvorfor en holder igjen. Hva er det som gjør at det vanskelig å beslutte en endring?

Jeg hadde egentlig tenkt at denne artikkelen skulle handle om smittevern, men det ble ikke helt sånn. Samtidig er både beslutninger og endringer nært knyttet opp til smittevern, og ikke minst det å holde på med yoga under de restriksjonene som finnes nå. Jeg begynner å bli god på Zoom, for å si det sånn 😉

Hvis du nå sitter å lurer på noe om endringer, beslutninger, personlig utvikling, yoga, eller smittevern i forhold til yoga, så er det selvfølgelig bare å ta kontakt med meg. Send gjerne en e-post til ingvild@lotusfroetyoga.no.

PS! Her er forøvrig en kort video fra YouTube der jeg prater om endring.

One thought on “Hei, verden!

Comments are closed.