Inspirasjon til egen praksis

Noen blir litt beklemt når de skal servere meg kaffe😉 Jeg har riktignok jobbet som barista i – etter min mening – verdens beste kaffebar. Det betyr imidlertid ikke at jeg er superkresen på kaffe… alltid. Jeg setter pris på å bli servert kaffe. Og kaffe som serveres med omtanke, smaker alltid bra. punktum. Når jeg må betale for den derimot, da… vel, nok om det. En digresjon, men som jeg synes passer inn her.

Jeg ser litt av det samme kroppsspråket når jeg møter yogaelever og andre som vet hva jeg er opptatt av. Litt sånn «unnskyld meg». Det henger ofte sammen med dårlig samvittighet for at de ikke har gjort noen yoga siden sist.

Jeg tror at veldig mange legger ambisjonslista altfor høyt. Det er ikke sånn at du må gjøre minst en time yoga hver dag, for å få noe igjen for det. For å sitere en av mine yogalærere: «Den beste yogaen er den som det blir noe av». 5 minutter, 10 minutter eller hvor mange minutter du har til rådighet er nok. 

Det viktigste er nok det å bare bestemme seg: «Nå skal jeg gjøre yoga», slå av telefonen og andre forstyrrende element. Ellers er det fullt mulig å gjøre yoga midt i stua med folk rundt deg. Du får kanskje ikke med deg hele effekten, men alt er bedre enn ingenting. 

Noen ganger er det kanskje sånn at kroppen sier fra også, at nå hadde det vært godt med f.eks. ryggstrekk. Da er det bare å gjøre ryggstrekk, og så er det kanskje det du får gjort den dagen. 

Nå har jeg ikke tenkt å overlate deg helt til deg selv, da. I tillegg til å skrive litt om smått og stort innenfor yogaen, tenker jeg å legge ut bilder, beskrivelser og små videosnutter av yogaøvelser her. Dette håper jeg kan være til inspirasjon for egen praksis.

Nå er det selvfølgelig å anbefale at du innimellom tar en lengre økt, fordi det er bra for deg!